Kostråd Recept

Mina fyra bästa recept på Overnight Oats

Overnight Oats eller kall gröt är en bra och enkel frukost som förbereds kvällen innan. På morgonen står gröten färdig i kylskåpet och du kan äta direkt eller lägga i väskan och ta med till jobbet. Ska gröten tas med kan både bär, frön och nötter kan blandas i på kvällen eller läggas på gröten i burken på morgonen.

Proteinrik kardemummagröt

1 dl havregryn

1 dl keso

1 dl naturell kvarg

1 dl havredryck

Kardemumma

Krämig vaniljgröt

1 dl havregryn

1 dl havredryck

1 dl naturell kvarg

½ tsk vaniljpulver eller vaniljsocker

Gröt med smak av äppelpaj

1 dl havregryn

1 dl vaniljkvarg utan tillsatt socker

1 dl havredryck

Lite kanel

Ett rivet äpple

Gröt med smak av morotskaka

1 dl havregryn

1 dl grekisk yoghurt citron

1 dl havredryck

1 riven morot

Lite kanel

Gör så här: Blanda allt och låt stå i kylskåpet över natten eller några timmar. Toppa förslagsvis med nötter, frön, nötsmör, bär, bananskivor eller mosade jordgubbar. Äppelpajgröten är god att toppa med vaniljkvarg och morotskakagröten kan med fördel toppas med grekisk yoghurt citron.

Vi har olika energi och näringsbehov och där är grötens topping ett sätt att anpassa. Vid högt energibehov kan man också behöva lägga till en macka med pålägg eller två kokta ägg exempelvis. Vill du ha måltidsförslag eller kostschema där recepten och måltiderna är anpassade just för dig erbjuder jag olika varianter av kostrådgivning online.

Ingrid

Kostrådgivare och legitimerad fysioterapeut med master inom idrottsmedicin. Jag hjälper dig med kostrådgivning och Personlig träning Online utifrån dina behov och målsättningar.

Kika även på