Träning

Träning på sommaren

Gillar du att träna på sommaren? Det är nog väldigt olika tror jag. Men jag tror också att det är något man kan lära sig att gilla. Ofta har man mer tid för träning under sommaren och det är ofta fint väder för att träna ute. Jag har ett helt gäng med favoritträningspass under sommaren, trots att jag egentligen ogillar att träna i värme. Ni ska få ta del av dem, kanske är det något som passar dig. 

Tidig morgonträning

Tänk dig att tassa ut en sval, solig sommarmorgon innan familjen vaknar. Jogga, promenera eller cykla en sväng. Lyssna på fåglarna, titta på grönskan och njuta doften av sommar. Väl hemma äter du favoritfrukosten ute, kanske har du plockat lite bär till filen eller grönsaker till mackan. Träningen är klar och du har dagen för dig. Vill du ha hjälp med att komma igång med löpning eller utveckla din löpning så har jag en tjänst för personlig träning som kan passa dig. Läs mer om Kom igång med löpning här.

Träna på väg till stranden

Spring eller cykla till badet som träning är ett effektivt knep att använda sig av. Känslan av att komma fram till stranden nytränad är fantastisk tycker jag. Kunna svalka sig med ett dopp direkt och sedan hugga in på matsäcken. Har du långt till stranden kan du hoppa av bilen på lagom avstånd och springa resten av vägen.

Träna vid sjön/havet

Swimrun är perfekt familjeträning där man springer tillsammans i par.

Några av mina bästa sommarminnen kopplat till träning är träningspass vid sjön eller havet. Jag minns ett intensivt crossfit inspirerat pass som jag och min man gjorde på stranden i Åhus ett år, jag minns löprundan vi tog tillsammans längs med vattnet dagen innan. Jag minns styrkepassen jag gjort med familjen vid sjön och jag minns många härliga simpass. Vi har vid några tillfällen tränat korta swinrun-pass med barnen och det är något hela familjen ser fram emot att göra i sommar.

Upptäck nya platser till fots

När vi är på semester älskar jag att ge mig ut själv på en löprunda för att utforska nya omgivningar. Jag minns ett härligt långpass på fjället i Vemdalen och en fin morgontur på Brännö allra mest.

Träning en sommarkväll i trädgården

Den kanske enklaste varianten av träning, att göra ett träningspass med olika övningar i trädgården. Det kan i sin enkelhet ge mycket på flera plan, en fin sommarkväll.

Personlig träning i trädgården
Träning en skön sommarkväll i trädgården kan vara enkel att få till medan barnen leker!

Familjeträning utanför stugan

Här har jag flera fina minnen av träningspass med familjen utanför en stuga i fjällen med vackra omgivningar. Jag har också något mindre fint minne då vi varit omringade av mygg men sommarträningen måste ju ha någon nackdel.


Det finns finns många anledningar till att sommaren kan vara en bra tid för att komma igång med eller utveckla sin träning. Och sommaren bjuder på många möjligheter för härliga träningspass.
Läs mer om mina tjänster för Personlig träning online här.

Jag önskar dig en riktigt fin träningssommar!

Ingrid

Kostrådgivare och legitimerad fysioterapeut med master inom idrottsmedicin. Jag hjälper dig med kostrådgivning och Personlig träning Online utifrån dina behov och målsättningar.

Kika även på