Familjeliv

Min vardag som föräldrarledig

Utöver att jobba med kostrådgivning och personlig träning arbetar jag som fysioterapeut på Joint Academy. Mest av allt gör jag dock ett annat viktigt arbete då jag är föräldraledig med mina barn helt 2 heldagar och 3 halvdagar i veckan. Mina barn är 2, 6 och 9 år och jag skulle ljuga om jag sa att det inte är totalt kaos hemma ibland. Idag ska ni få ta del av vår vardag, en vanlig onsdag där kaos och skrik blandas med riktigt fina stunder. 

Jag är väl medveten om att just denna onsdag ställer lite extra krav. Mannen som annars alltid lämnar på skolan är bortrest och jag behöver få in alla barn i bilen och åka iväg 07.30. Tvååringen är van att få gå i pyjamas betydligt längre än så och hon protesterar högljutt när något inte går hennes väg för tillfället. Jag har pratat med mig själv och bestämt mig för att inte ha dåligt samvete om det blir skrik och stress så länge S är i skolan i tid. Kaos och skrik blev det men i skolan var vi i tid så då får jag vara nöjd. Såklart gnager det lite ändå, jag vill ju att barnen ska ha en lugn morgon men nu kan det bara bli bättre i alla fall. Tack vare en färdig smoothie på banan, bär, havregryn, frön och naturell yoghurt har barnen fått i sig en bra frukost i alla fall. Recept hittar ni här.

Det blir bättre också. H vill baka hålbröd, det regnar och vi har inga direkta planer så vi bakar. Det är mysigt och inte alls så mycket kaos som det skulle kunna vara. Under jästiden hinner jag plocka upp badkläder från gårdagseftermiddagen då vi var på badhuset, E leker och H skriver tipsfrågor till Valborgstipsrundan. Jag somnade som vanligt vid nattning igår så badkläderna har fått ligga ouppackade under natten. Är åter tacksam för färdiga saker i kylskåpet. Eftersom vi bakar bröd hade jag inte orkat laga lunch också men vi har en burk färdiga fullkornsplättar från igår i kylskåpet. Jag värmer lite frysta jordgubbar i mikron, mosar dem och serverar plättar med mosade jordgubbar till barnen. Själv äter jag gröt med ägg i.

Tjejerna bakar hålbröd tillsammans.

E somnar efter maten, H får spela på iPaden en stund och jag hänger en tvätt och jobbar lite. När E vaknar brer vi mackor av det nybakade brödet och går ut. Det regnar fortfarande lite, luften är kylig med frisk. Vi går mot vår favoritplats i skogen, ett lekvänligt ställe vid en liten bäck. Jag tar med vagnen men E vill bara sitta i famnen, jag är glad att hon är nöjd i alla fall. H har blivit förkyld under dagen men humöret är på topp, hon småpratar och leker. Jag är glad och tacksam att hon oftast är så samarbetsvillig och glad jämt trots en lillasyster som tar väldigt mycket plats och ärligt talat är ganska svår just nu. Vi kommer fram, sätter oss på en varsin sten och äter. Vilken guldstund det blir, vi njuter alla tre av mackorna, skogen och luften. Regnet tilltar lagom tills vi ätit upp och vi går hem. Jag får bära E hela vägen hem också.

En god macka i skogen.

Väl hemma är det dags att hämta S hos en kompis. E vägrar bilen och det blir kaos igen. S frågar om hon skrikit sådär hela dagen. Som tur är har hon ju inte det. Vi kommer hem igen, kaos och skrik är som bortblåst. Vi äter middag tillsammans. Åter igen finns det färdigt i kylskåpet, en låda med köttfärssås och en med spaghetti och gröna ärter. Värmer köttfärsen i en gryta på spisen och det andra i mikron. Vi försöker alltid förbereda så att jag får mindre  köksjobb när jag är själv med barnen. Färdig mat innebär också mindre disk vilket idag gjorde att vi hann spela Carcassonne flera gånger innan läggdags. Eftersom det uppenbarligen är kontrasternas dag går det alldeles lysande att spela med tvååringen. Även nattningen klaras av utan kaos eller skrik men klockan har hunnit bli 23 när jag vaknar efter att ha nattat sista barnet. Det är aldrig för sent för en kvällsfika i lugn och ro och jag går till sängs lagom tills det är en ny dag. 

Ingrid

Kostrådgivare och legitimerad fysioterapeut med master inom idrottsmedicin. Jag hjälper dig med kostrådgivning och Personlig träning Online utifrån dina behov och målsättningar.

Kika även på