Recept

Näringsrika energirutor, ett gästrecept från Marie på Hemmabageriet

Jag heter Marie och är en självlärd hemmabagare som driver Instagramkontot @hemmabageriet.se samt bloggen www.hemmabageriet.se. I min receptbank hittar du alltifrån lättbakade bröd till glutenfri fika, sockerfria alternativ samt bullar och tårtor.

Jag brinner lite extra för att baka bröd och då ska det gärna jäsa länge och kallt, dvs nattjäst bröd. Varje vecka skriver jag en baksida i Hallandsposten och i Hallands Nyheter. Utöver det så jobbar jag just nu med min andra bakbok. Denna gång har jag ett stort förlag bakom mig och boken kommer att finnas i handeln i höst.

Det är spännande att få gästblogga här på Nihlén Träning & kostrådgivning med mina nyttiga energirutor. De är perfekta som ett snabbt och mättande mellanmål eller i samband med träningspasset. Jag brukar alltid se till att ha ett gäng i frysen som bara kan plockas fram vid behov. Jag hoppas ni ska tycka om receptet och håll gärna utkik efter min kommande bok!

Till ca 30 st rutor behöver du:

5 dl havregryn
0,5 dl valnötter
0,5 dl hasselnötter
1 dl riven kokos
1 dl jordnötssmör
2 mosade bananer
100 g mörk choklad
Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 130°C. Klä en ugnsform (ca 18×24 cm) med bakplåtspapper.
2 – Mixa havregryn, valnötter och hasselnötter till ett fint mjöl. Blanda ner de resterande ingredienserna (utom chokladen) i mjölmixet. Rör ihop till en smet och bre/tryck ut i formen.
3 – Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna helt.
4 – Smält den mörka chokladen över vattenbad eller på låg effekt i micron. Bre ut chokladen över kakan.
5 – Ställ in i kylen och låt svalna. Skär sedan i rutor, ca 2×2 cm.

Fotograf: © Marie Lind

Ingrid

Kostrådgivare och legitimerad fysioterapeut med master inom idrottsmedicin. Jag hjälper dig med kostrådgivning och Personlig träning Online utifrån dina behov och målsättningar.

Kika även på